Herkät ihmiset

Herkkä ihminen työyhteisössä -koulutus

Koulutus ”Herkkä ihminen työyhteisössä” TM on tilattavissa työorganisaatioihin ja työyhteisöihin puolen päivän tai koko päivän koulutuksena. Keskeisiä teemoja ovat miten herkkyys ilmenee työssä, miten huomioida herkkyys johtamis- ja vuorovaikutustilanteissa sekä miten herkkyyttä voidaan hyödyntää työelämän kehittämisessä.

Ohjaus ja neuvonta

Herkkyyteen liittyvää ohjausta ja neuvontaa esimiehille, johtajille, läheisille ja itsensä herkiksi kokeville.

Lisätiedot puh. 0400 591 091 tai erja.kemila@erjakemila.fi

Herkkyystietoni perustuu Sylvi-Sanni Mannisen opetuksiin herkistä ihmisistä. Manninen omisti elämäntyönsä herkkien ihmisten tutkimiselle ja auttamiselle. Hän on ensimmäinen nainen, joka on väitellyt tohtoriksi psykologian alueella Suomessa. Se tapahtui vuonna 1950 hänen silloisella nimellään Sylvia Honkavaara.  

Luettuani Mannisen kirjan ”Outolintu erilainen – tutkimusraportti yliherkästä väri-ihmisestä muotojen yhteiskunnassa” (1999), otin hänen yhteyttä. Aloin vierailla hänen luonaan ja keskusteluissamme sain ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia jäsentynyttä ja viisasta herkkyystietoa. Hänen opetustensa pohjalta kehitin herkän ihmisen hoito-ohjelman, jota olen yksilöllisesti soveltanut omassa terapiatyössäni jo 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Silloin ryhdyin myös kouluttamaan herkkyydestä. Valamon Opistossa on pidetty vuodesta 2008 lähtien Herkkä ihminen- kurssi, jossa olen kouluttajana. Kurssi käsittelee ihmisen herkkyyttä eheytymisen näkökulmista.